SOS FUNCTIE OP JOUW MOBIELE TELEFOON!

SOS functie op jouw mobiele telefoon!

Gezien de afschuwelijke gebeurtenissen die recent hebben plaatsgevonden plaatsen we deze tip nog maar eens…

Op de meeste telefoons zit een SOS-functie die door 3x of 5x snel op de aan/uit knop te drukken jouw exacte locatie, soms foto’s van beide camera’s van dat moment en een geluidsopname van 5 sec verzendt via SMS naar een door jou vooraf gekozen contact persoon of personen (functies verschillen per merkt).

SAMSUNG:
INSTELLINGEN, tik in je zoekbalk SOS, en zet hierbij de functie aan.

iPhone:
INSTELLINGEN, SOS noodmelding.
Of ga naar de app”gezondheid” waar je ook meteen je medisch ID kunt invullen.
DIT IS OOK DE ENIGE ECHTE MANIER OM BIJ EEN GEBLOKKEERDE TELEFOON JOUW GEGEVENS TE VERKRIJGEN EN NIET DOOR EEN ICE CONTACT…

Gebruik?:
druk je 5x snel op de aan/uit knop.

Hoe werkt het;
Wanneer je SOS-noodmelding gebruikt, probeert je apparaat het alarmnummer te bellen. Om ervoor te zorgen dat de centrale je kan helpen, kan je locatie worden doorgegeven, ongeacht of ‘Locatievoorzieningen’ wel of niet is ingeschakeld. Na het gesprek kun je kiezen of je je SOS-contactpersonen bericht wilt sturen dat je het alarmnummer hebt gebeld. Dit bericht bevat ook je huidige locatie. Je kunt je SOS-contactpersonen beheren via de medische ID in de app Gezondheid op je iPhone.

Gedurende een beperkte periode stuurt je apparaat updates aan je SOS-contactpersonen wanneer je locatie verandert. Je krijgt een melding wanneer dit gebeurt. Wanneer je SOS-noodmelding gebruikt op je Apple Watch, kun je deze updates stoppen door ‘Stop delen’ te selecteren in de melding op je Apple Watch. Wanneer je SOS-noodmelding gebruikt op je iPhone, kun je deze updates stoppen door op de statusbalk op je iPhone te tikken en ‘Stop delen van SOS-locatie’ te selecteren.

Als ‘Locatievoorzieningen’ is uitgeschakeld, wordt dit tijdelijk ingeschakeld om je SOS-contactpersonen een melding te sturen met je locatie. Als je je locatie niet naar je SOS-contactpersonen wilt sturen, open je Instellingen op je gekoppelde iPhone, tik je op ‘Privacy’ > ‘Locatievoorzieningen’ > ‘Systeem’ en schakel je ‘SOS-noodmelding’ uit.

Deel en share the knowledge! Voor jezelf, jouw kids, moeder, vrouw… whatever.. Expect the unexpected!

Ps. delen wordt gewaardeerd!