ZEMBLA publiceert vertrouwelijke brief van inspectie aan Rode Kruis

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) maakt zich zorgen over de hulpverlening door EHBO-ers van het Rode Kruis tijdens evenementen in Nederland. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief, in het bezit van ZEMBLA, die in augustus 2018 door de inspectie naar het Rode Kruis is gestuurd.

Hieronder de complete vertrouwelijke brief van de inspectie (IGJ) aan het Rode Kruis, van augustus 2018. Hierin leest u alle zorgen die de IGJ over het Rode Kruis als organisatie heeft. In het verbeterplan dat het Rode Kruis in reactie op deze brief schreef, zijn volgens onze deskundigen niet alle kritiekpunten die de inspectie aanstipte opgelost. Vanwege de vertrouwelijkheid van de brief wil de inspectie niet op vragen van Zembla ingaan.