Vunzige Deuntjes Festival gaat in afgeslankte vorm zeer waarschijnlijk toch door

Minder dance-acts en 30 procent minder basdreun. Door die maatregelen kan het Vunzige Deuntjes Festival zeer waarschijnlijk toch doorgaan in het Amsterdamse Bos. Eerder zette de gemeente Amstelveen nog een streep door het festival omdat het niet zou passen in het evenementenbeleid.

Het evenement zal plaatsvinden op 20 juli en moet ruimte bieden aan 15.000 bezoekers. Dat is een opluchting voor de organisatoren. Vorige maand zag het er nog heel anders voor hen uit toen bekend werd dat de gemeente Amstelveen geen vergunning wilde verstrekken. 

De zware bastonen zouden volgens de gemeente voor veel overlast zorgen voor bewoners van Amstelveen en Aalsmeer. Bovendien zou het festival te veel overeenkomsten vertonen met andere geplande evenementen in het Amsterdamse Bos.

Grote klap
De afwijzing was een grote klap voor de organisatie van Vunzige Deuntjes. Zeker omdat er wel toestemming vanuit Amsterdam werd gegeven en de organisatie aanvankelijk dacht dat dit voldoende was. In een gesprek met de burgemeester van Amstelveen, Bas Eenhoorn, wilde de organisatoren een oplossing zoeken.

Dat heeft uitgemond in een plan voor een festival in afgeslankte vorm waardoor de geluidsoverlast minder groot moet zijn. Er komen vijf podia met elk een eigen muzieksoort als hiphop, r&b en dancehall. Artiesten als Ronnie Flex, Broederliefde en Jonna Fraser zullen optreden. 

De gemeente moet nog officieel een vergunning verlenen, maar de kans is zeer groot dat dit zal gebeuren.