Gemeente heeft wel oren naar WK vrouwenvoetbal in 2027

Dat D66 het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in 2027 naar Amsterdam wil halen bleek vorig jaar al, maar nu heeft ook het stadsbestuur kenbaar gemaakt dit een goed idee te vinden. Wanneer de FIFA de gewensde opzet voor dit WK openbaar maakt, zal onderzocht worden of Amsterdam zich (samen met andere steden) gaat aanbieden.Geschikte stad
‘Het WK voetbal voor vrouwen past goed bij de Amsterdamse topsportambitie,’ schrijft het bestuur in antwoord op vragen van D66 over het WK in 2027. ‘De Ajax Vrouwen maken deel uit van de Nederlandse selectie. Amsterdam heeft de benodigde sportinfrastructuur.’

Daarnaast wil het college met het evenement de ‘ontwikkeling van voetbal voor vrouwen onderstrepen en onze Amsterdamse -en ook Nederlandse talenten een mooi internationaal podium in Amsterdam bieden’.

Niks staat vast
Of de stad werkelijk mee gaat doen aan het bidproces staat dus nog niet vast. Zo zouden bijvoorbeeld randvoorwaarden van de FIFA of de benodigde financiële middelen nog roet in het eten kunnen gooien. ‘De opzet van het vrouwenevenement in 2027 staat op nog geen enkele manier vast,’ aldus het stadsbestuur.

Het college werkt momenteel al nauw samen met de KNVB voor het EK mannenvoetbal in 2020. Dan worden er in de Johan Cruijff Arena een achtste finale en drie groepswedstrijden gespeeld.

Bron; at5