Opening ENECO WindLab

Op 12 mei 2015 is het Eneco Windlab geopend aan de Accraweg, vlak bij Ruigoord in Amsterdam. Leerlingen van groep 7 en 8 kunnen hier de komende maanden een stoomcursus windenergie krijgen. ‘Het is allemaal best spannend. Ze mogen ook in een windmolen kijken.’
Het Windlab stond eerder bij een windmolenpark in Etten-Leur, waar bijna vierduizend leerlingen op bezoek kwamen.

Op een inspirerende manier kunnen leerlingen van groep 7, groep 8 en brugklassers kennis maken met windturbines en windenergie. Het lesprogramma is ontwikkeld in samenwerking met gespecialiseerde partijen die de kennis van Eneco vertaald hebben naar interactief lesmateriaal voor 10 tot 12 jarigen. Het sluit aan op een aantal belangrijke door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geformuleerde leerdoelen. Het programma bestaat uit drie delen en begint in de klas met een voorbereidende les over duurzame energie gevolgd door een bezoek aan het WindLab waar de leerlingen onder andere een windmolen ontwerpen, windproeven uitvoeren en een kijkje nemen in een echte windmolen.

Eneco heeft in totaal 300 windmolens in binnen- en buitenland, daarvan staan er 120 windmolens op Nederlandse vasteland.
ALL4Events mocht met verschillende bedrijfsonderdelen ondersteunen;

Security4Events
Medicals4Events
Traffic4Events
Touringcars4Events