Watervergiftiging en drugs…

Watervergiftiging en drugs…

Voldoende drinken is belangrijk, maar te veel water drinken in korte tijd kan gevaarlijk zijn. Door XTC komt er meer van de stof ADH (antidiuretisch hormoon) vrij. Door dit hormoon kan de gebruiker niet goed plassen, zodat het water in het lichaam blijft. Wanneer iemand veel water drinkt in korte tijd, terwijl het lichaam het niet kwijt raakt, kan degene een watervergiftiging krijgen.

De hoeveelheid water in het lichaam is dan te groot geworden in verhouding tot de hoeveelheid natrium (zout) in het lichaam. Door de lage hoeveelheid natrium vloeit water van het bloed de hersencellen in, waardoor deze opzwellen (hersenoedeem). Omdat de schedel niet meegeeft, kan hersenoedeem leiden tot een verhoogde druk in de schedel, infarcten, coma en uiteindelijk de dood.
Schakel daarom een professional in voor de hulpverlening bij uw evenement of festival! Wij zijn u graag van dienst!