Evenementenlocatie Westergasfabriek wordt ‘Westergas – The Other District’

Nu de Westergasfabriek in handen is van nieuwe eigenaren, gaat de naam en invulling ook veranderen. Er is daarbij gekozen voor de naam ‘Westergas’, met als slogan: ‘The Other District’.De evenementenlocatie werd in 2018 overgenomen door de familie Stutterheim, Foppe Eshuis en Lennart Rottier. Zij hebben besloten om de fabriek te transformeren in een ‘cultuurdorp vol contrasten en verrassingen waar altijd wat te beleven is op elk moment van de dag’.

Volgens de eigenaren past de nieuwe naam ‘Westergas’ beter bij deze doelstelling. Daarnaast wordt het aanbod binnen de fabriek aangepast, om het ‘cultuurdorp’ te kunnen realiseren. Een pop-up gallery en de heropening van het Westergastheater moeten hieraan bijdragen. 

Programmering
Ook de reeds gevestigde bedrijven worden betrokken bij de programmering. Evenementen moeten dan ook zoveel mogelijk plaatsvinden op het hele terrein.

Zo wordt er rondom Het Holland Festival een Aus Licht Opera georganiseerd in de Gasthouder, is er een speciale installatie te zien in het Ketelhuis en zijn muziekevenementen te bezoeken in het Westergastheater.