Concert R. Kelly in The Box gaat niet door

Het geplande optreden van R. Kelly in The Box gaat definitief niet door. Het concert zou plaatsvinden op 20 april maar organisator J. Noah Entertainment trekt nu alsnog de stekker uit het evenement. Alle mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug. 

De organisatie van R. Kelly geeft aan dat zij zich al in een eerder stadium wilden terugtrekken: ‘Door contractuele overeenkomsten en eventuele financiĆ«le gevolgen was dit in een eerder stadium niet mogelijk. Na de juridische ontwikkelingen die onlangs hebben plaatsgevonden kan dit nu wel. R. Kelly zijn paspoort is ingenomen en het concert kan hierdoor niet plaatsvinden. Dit geeft ons de mogelijkheid om het contract met hem te ontbinden.’

Het optreden van de Amerikaanse zanger liet de afgelopen periode al heel wat stof opwaaien. Zo werd er onder andere een petitie opgericht. In de petitie noemde ondertekenaars de zanger een ‘pedofiel’, ‘monster’ en ‘psychopaat’. De petitie werd daarna al snel verwijderd.

R. Kelly wordt al jarenlang beschuldigd van seksueel misbruik. Hij wordt momenteel verdacht van het seksueel misbruiken van vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen. Slachtoffers geven aan dat ze niet alleen lichamelijk maar ook psychisch zijn misbruikt door de zanger. Eind februari gaf hij zich aan bij de politie. Hij is sindsdien op borgtocht vrij in afwachting van zijn zaak.