Comeback Festival Macumba

Festival Macumba komt deze zomer terug met hun succesformule waarbij je je voor een hele dag waant in Latijns-Amerika: de ultieme mix aan reggaeton, salsa, merengue en caribbean beats. De vibe van het populaire latin feest Fiesta Macumba wordt wederom verplaatst naar de Ouderkerkerplas nabij Amsterdam. Op zaterdag 27 juli genieten bezoekers hier van vijf stages aan live artiesten, DJ’s en dansworkshops.

Inmiddels zijn er drie internationale headliners aangekondigd: PISO 21, de hitsensatie uit Colombia die momenteel bovenaan de latin charts prijkt, salsalegende JOSE ALBERTO ‘EL CANARIO’ CON MERCADONEGRO en de Spaanse urban artiest C. TANGANA, die momenteel hit na hit scoort in Amerika. Bekijk de volledige line-up hier.

Muziek, liefde en het leven

Net als vorig jaar is er naast muziek ook een groot assortiment aan Latin street food en zijn er veel verrassingen aan het strand van de Ouderkerkerplas. Geheel volgens het recept van Festival Macumba: Música, Amor y Vida, oftewel: muziek, liefde en het leven. 

De Nederlandse hitlijsten staan bomvol Latijns-Amerikaanse hits. Ook in de clubs slaat de muziekstijl aan: Fiesta Macumba is al jarenlang het allergrootste en meest succesvolle latin clubfeest in Nederland. Op festivals als Lowlands, Amsterdam Open Air en Paaspop weten ze de sfeer ook altijd tot grote hoogtes te brengen. Vorig jaar ontstond daarom het idee voor een eigen festival, wat een schot in de roos bleek te zijn. Dit jaar doen ze dat samen met vertrouwde, maar ook nieuwe partners. 

‘We zijn bijzonder verheugd om aan te kondigen dat naast de Melkweg dit jaar onze familia van Waterkant en Club Mystique allebei een area zullen hosten. Prachtige Amsterdamse merken die hun eigen smaakje aan ons zonnige festival zullen toevoegen. We kunnen niet wachten..!’ aldus de organisatie van Festival Macumba.

Fotocredits > Paul Wijsen