Bevrijdingsfestivals in teken van belang Europese Unie

De veertien Bevrijdingsfestivals zullen op 5 mei uitgebreid uitpakken met het nut en de noodzaak van Europese samenwerking.Het thema van de festivals is dit jaar ‘In vrijheid kiezen’, omdat 23 mei de Europese verkiezingen zijn. De Bevrijdingsfestivals hebben daarom allemaal een ‘European village’ met veel aandacht voor de verkiezingen en de geschiedenis van de Europese Unie. Er zal een campagne zijn om bezoekers op te roepen om te gaan stemmen voor het Europees Parlement.

Om het EU-feestje nog groter te maken zijn er verschillende artiesten uit diverse EU-lidstaten uitgenodigd. Zo treedt op Bevrijdingsfestival Amsterdam de Griekse artiest Larry Gus op. ‘Nog nooit eerder traden bands uit zoveel verschillende Europese landen op tijdens de Bevrijdingsfestivals’, aldus de organisatie.

De festivals trekken ieder jaar ruim een miljoen bezoekers. Ze zijn gratis toegankelijk. Hoewel 5 mei draait om de bevrijding, vindt de organisatie een link met de Europese Unie logisch. ‘De Europese Unie ontstond als reactie op de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. In 1950 verenigde een aantal Europese landen zich om te zorgen voor een blijvende vrede. Met succes! In 2012 ontving de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede’, aldus de organisatie.

Medicals4Events is uw partner voor medische ondersteuning bij evenementen. Sinds haar oprichting in 2003 werkt Medicals4Events daarom met verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten en dergelijke en niet met het standaard EHBO. Voor goede professionele medische zorg voor elk event en een eventuele EHBO post kies voor Medicals4Events.