Gehandicapte Phil Collins maakt broze indruk na concerten in Australië

De wereldberoemde Britse zanger-drummer Phil Collins (68), die momenteel bezig is met zijn internationale ‘Still Not Dead Yet Live-tour, is na afloop van zijn concerten in Australië op het vliegveld van Sydney gefotografeerd in een rolstoel. Collins treedt wegens rugklachten al jaren grotendeels zittend of lopend met een stok op, maar zou volgens DailyMail nu wel heel erg broos zijn geworden.

Voormalig Genesis-voorman Collins viel in 2017 in zijn badkamer. Het rugletsel dat hij daarbij opliep, werd met meerdere operaties hersteld. Na de ingrepen bleef hij echter last houden van een zogenoemde klapvoet waardoor hij moeilijk loopt. De recensies over zijn recente concerten in Australië zijn lovend. Volgens  Collins, die het drummen tegenwoordig overlaat aan zijn 17-jarige zoon Nick, loopt hij weliswaar wankelend, maar mankeert er aan zijn gezondheid verder niets.

Phil Collins – bekend van megahits als  In the air tonight, Easy lover, You can’t hurry love en Against all odds –  geeft donderdag 20 juni 2019 een concert in het Goffertpark in Nijmegen. Het is voor het eerst in veertien jaar dat de zanger en drummer ons land aandoet. Collins boekte met name in de jaren tachtig veel hits. Volgens concertorganisator Mojo heeft Phil Collins meer Top 40 -singles in Groot-Brittannië gehad dan iedere andere artiest in die tijd. Hij verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums. 

Collins viert zijn terugkeer op het podium met een reeks uitverkochte Europese shows, gevolgd door grote Zuid- en Noord-Amerikaanse tours en Australië. ,,Ik dacht dat ik stilletjes zou pensioneren”, zei Phil Collins over zijn terugkeer. ,,Maar dankzij mijn fans, familie en de steun van een paar buitengewone artiesten, heb ik mijn passie voor muziek en optreden herontdekt. Het wordt tijd dit opnieuw te ervaren. Het voelt gewoon goed.”