Het is officieel: eerste lentedag van 2019

REGIO – De eerste officiële lentedag is een feit. In De Bilt was het om 15.20 uur 15 graden, meldt Weeronline.Bij een temperatuur van 15 graden of meer in De Bilt is sprake van een officiële lentedag. Gemiddeld komt het op 16 maart voor het eerst tot maxima van 15 graden of meer. De vroegste officiële lentedag ooit was op 13 januari 1993, toen het 15,1 graden werd in De Bilt.

In het zuiden van Limburg was donderdag al sprake van een lokale lentedag. Toen werd het in Maastricht 15,4 graden. In het zuidoosten van het land is het overigens nog een paar graden warmer. Tot nog toe werd zondag met 18,1 graden de hoogste temperatuur gemeten in Maastricht. Lokaal kan het echter nog iets verder opwarmen.

Warmste 16 februari

Zaterdag werd al de warmste 16 februari ooit gemeten. Toen bereikte het kwik in De Bilt 13,3 graden. In Voorschoten werd 13,1 graden.

Morgen is er opnieuw veel zon, maar in de loop van de middag komt er een zwakke storing vanuit het westen met wat wolkenvelden. Het wordt 11 tot 13 graden. In de nacht naar dinsdag valt lokaal een drup regen.