Ketnet-musicalster (18) overlijdt na elektrocutie bij spoorlijn in België

Arne Decock, bekend van Belgische jeugdzender Ketnet, is zaterdagnacht op achttienjarige leeftijd om het leven gekomen doordat hij werd geëlektrocuteerd door een elektriciteitspaal naast een spoorlijn. Het voorval gebeurde in de Belgische plaats Boom.

Decock en een vriendin waren op weg naar huis na een feestje, toen de jongen besloot om over een hek heen te klimmen en het terrein van de Belgische spoorlijnen te betreden. Hij klom in een elektriciteitspaal en raakte de hoogspanningsleiding met een stok, waarna hij naar beneden viel.

“Het gaat om een jammerlijk ongeval. De vriendin die bij de jongen was, heeft alles zien gebeuren. Zo weten wij dat er geen andere personen bij het ongeval zijn betrokken,” liet het Antwerpse parket weten.

De musicalacteur was vooral bekend om zijn werk in de populaire Ketnet-dansmusical Kadanza. Fans en vrienden laten rouwberichten achter op de Instagram-pagina van Decock.