Interland Orange Lions tegen Roemenië

De Orange Lions maken nog steeds kans om naar het WK van 2019 in China te gaan. Door de uitstekende 77-52 overwinning heeft de Nederlandse ploeg zich in elk geval al geplaatst voor de volgende (en laatste) kwalificatieronde. Zondag wordt er nog tegen Italië gespeeld.

Acht was voor de Orange Lions het magische getal in de thuiswedstrijd tegen Roemenië. Dat er voor de Nederlanders wat op het spel stond, was van meet af aan duidelijk. Met een felle verdediging werden de Roemenen onder druk gezet. Doordat de Orange Lions de basket aanvielen, zorgde dit voor veel persoonlijke fouten bij de bezoekende formatie. Roeland Schaftenaar noteerde de eerste Nederlandse scores en kreeg bijval van een fanatiek spelende Worthy de Jong. Na acht minuten spelen bereikten de Orange Lions al de benodigde marge.

De uiteindelijke eindstand eindigde op 77-52.

De Orange Lions spelen zondag de laatste kwalificatiewedstrijd van deze cyclus.

Medicals4Events mag bij deze Interlands de Medische ondersteuning verzorgen en reisde met een team van Medicals mee naar Groningen.